Transportföretag som utför tunga lyft

Behöver du hjälp med att flytta ett kassaskåp eller kanske till och med ett bankvalv. Det finns faktiskt transportföretag som är specialiserade på tunga lyft.

Ett kassaskåp väger ofta flera hundra kilo. Detta för att det ska vara omöjligt att stjäla och ta med sig men också för att det består av en tjock stålplåt. Att flytta ett kassaskåp från en adress till en annan är därför inte särskilt lätt. Det krävs både rätt utrustning och kunskap.

Ska man flytta tunga och otympliga objekt som exempelvis ett bankvalv, pool eller friggebod ska man ta hjälp av ett transportföretag som är specialiserat på tunga lyft. Men det är viktigt att man försäkrar sig om att företaget har utbildad personal med ID06-certifikat. Då kommer flytten att ske på ett säkert och ansvarsfullt sätt.

Viktigt med riskanalys vid tunga lyft

När man som privatperson anlitar ett transportföretag för tunga lyft kan man använda sig av rutavdraget. Men det kan ändå vara bra att jämföra priser mellan olika företag. En seriös aktör kommer vanligtvis ut på plats vid en offertförfrågan. Detta för att lättare kunna bedöma risker och hur lyftet ska utföras.

Om det går lyfter man ut kassaskåpet genom balkongdörren eller fönstret med hjälp av en lyftkran. Är det ett bankvalv demonteras detta först i mindre delar. I vissa fall kan man behöva bära objektet nedför trapporna med hjälp av bärselar. Det är sällan man kan använda sig av fastighetens hiss eftersom den bara klarar en viss tyngd.

Få offert på flytteliten.nu.

Publicerat den
Kategoriserat som Flytt