Flyttfirma Stockholm – frågor & svar

Står du inför en flytt i Stockholm så står du också för ett ganska massivt projekt. Att flytta innebär betydligt mer än att bara packa några kartonger och hyra en flyttbil. Du ska säga upp abonnemang, säga upp försäkringar, göra en adressändring och en flyttanmälan, fixa med kartonger, hyra en bil, hitta kompisar som kan hjälpa dig att bära – och så vidare.

Det bästa sättet att flytta på är att anlita en flyttfirma i Stockholm. Det ger dig en trygg, säker och effektiv lösning som leder till att du snabbt kan komma på plats i den nya bostaden. Här nedan ska vi, genom att svara på några frågor, visa vad en flyttfirma i Stockholm kan erbjuda och vad du ska tänka på i övrigt.

Kan jag använda rut-avdraget för en flyttfirma i Stockholm?

Ja, sedan några år tillbaka är flytthjälp inkluderat i Rut och med detta kan du som privatperson också dra av halva kostnaden för arbetet när du anlitar en flyttfirma.

Kan jag ta hjälp även med packningen?

Ja, men det beror också på vilken flyttfirma i Stockholm du väljer. Vissa har med flexibla och kundorienterade lösningar där man i stort sätt kan skräddarsy sin egen flytt. Här kan man exempelvis också välja magasinering och därigenom få förvaring för de saker som kanske inte får plats i den nya bostaden. Det är ett bra sätt att spara på sådant man gillar och inte vill slänga.

Vad ska jag tänka på när jag väljer flyttfirma i Stockholm?

Kolla alltid referenser och omdömen på nätet innan du går vidare med en flyttfirma. Var även noga med att det finns försäkringar som täcker eventuella skador på ditt bohag. Att det finns trafikförsäkring är även det viktigt att säkerställa. En annan detalj gäller F-skatt. Vill du använda Rut så måste flyttföretaget vara registrerat för det.

Använd gärna sidan www.tbatransporter.com för att hitta rätt flyttfirma.

Publicerat den
Kategoriserat som Flytt