Flytta i lugn och ro

Lugn och flytt verkar inte passa in i samma mening. En flytt är långt ifrån frid och fröjd menar de flesta. Men det är faktiskt möjligt att planera en stressfri flytt. Här har du några tips!

Nyckeln till en lyckad flytt är god planering och organisation. Så fort du vet att du ska flytta bör du sätta ihop en checklista med allt som behöver göras inför flytten. Ta kontakt med en transportfirma före flytten. Du behöver garanterat en flyttbil för att få plats med alla möbler, resväskor och kartonger. Skaffa bärhjälp, antingen ber du vänner om hjälp eller så ringer du en flyttfirma som gör det åt dig. En del firmor erbjuder till och med att packa åt dig. Se till att du har ringt alla ärenden i tid, som att byta adress, försäkring, internet och hemtelefon.

Anlita flyttstäd

Har du planerat och organiserat din flytt väl kommer den fysiska utflyttningen inte vara så jobbig. Men när du lämnat fastigheten måste den städas och rengöras ordentligt. Många föredrar att överlåta den biten åt en städfirma. Varför det? Två anledningar: för det första är det mindre stressigt än att själv åka tillbaka och städa. Den andra anledningen är att om du anlitar flyttstädning i Uppsala blir jobbet bättre utfört. Du kan även göra RUT-avdrag hos många städfirmor. Så kostnaden blir värd det då du sparar både energi och tid. Se till att du kontaktar firman i tid, så att du får en utförlig offert och ett bra pris..